Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, είχε διατυπώσεις στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» μία οξυδερκή σκέψη για τη λεγόμενη «πίεση» προς το σύστημα Υγείας, εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19, μία σκέψη, την οποία επανέλαβε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επειδή ο Γιώργος Γεραπετρίτης δέχθηκε βροχηδόν λογής – λογής κατηγορίες και επικρίσεις για την σκέψη, την οποία διατύπωσε χθες, είπαμε να θυμίσουμε τι μας είχε πει τότε η Αθηνά Λινού, η καθηγήτρια, δηλαδή, την οποία πρότεινε ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του… υπουργού Υγείας.

Ιδού, λοιπόν:

Η Αθηνά Λινού είχε υπογραμμίσει ότι η αναφορά όλων μας στη λεγόμενη «πίεση» προς το σύστημα Υγείας μας αποπροσανατολίζει από τη μάχη κατά της νόσου COVID – 19. «Το μεγάλο θέμα μας είναι να περιορίσουμε και να μηδενίσουμε τα νέα κρούσματα της νόσου COVID – 19 και όχι να μην εξαντλήσουμε την πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ή των διαθεσίμων κλινών COVID – 19. Δηλαδή, εάν διαθέταμε 3.000 κλίνες ΜΕΘ στη χώρα μας και είχαμε 1.000 διασωληνωμένους ασθενείς με νόσο COVID – 19, θα είμασταν ευχαριστημένοι; Θα είχαμε κάνει καλά τη δουλειά μας; Όχι, βέβαια! Το θέμα είναι να μην έχουμε εισαγωγές για νοσηλεία και να μην έχουμε επίσης διασωληνώσεις ασθενών. Να ‘χτυπήσουμε’ τη νόσο είναι η δουλειά μας. Αλλά, βλέπετε, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και σε αυτό το θέμα με όρους οικονομίας και οικονομικής δυνατότητας της χώρας μας. Μα, τις 3.000 κλίνες ΜΕΘ μπορούμε να τις έχουμε, εάν έχουμε τα χρήματα! Πως θα ‘χτυπήσουμε’ τη νόσο είναι το μεγάλο θέμα μας».

Αυτά, λοιπόν.