«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει πανικός στην αγορά, όταν ανοίξει», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Λογικό είναι να πηγαίνουμε μέρα με την ημέρα γιατί επί της ουσίας είμαστε στη δεύτερη διαδρομή της αντιμετώπισης της πανδημίας μέσα στο μήνα που έχουμε δημιουργήσει το πλαίσιο για τα περιοριστικά μέτρα άρα η απόδοση αυτών θα κρίνει και τα επόμενα βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σωστά υπάρχει μια φειδώ στο πως εκφραζόμαστε δημοσίως γιατί επί της ουσίας οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν την εικόνα της πορείας της νόσου και αναλόγως θα πράξουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για την πρακτική του click away, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε: «Είναι κάτι πολύ απλό με την έννοια ότι ήδη μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών αγοράζουν από ηλεκτρονικά καταστήματα με τη μόνη διαφορά τώρα είναι ότι θα αγοράσουν, θα πάρουν ραντεβού από την εταιρεία η οποία θα τους ορίσει την ώρα που θα περάσουν να πάρουν από το κατάστημα το προϊόν και θα φύγουν. Δεν θα μπουν δηλαδή στους χώρους. Αυτή είναι η λογική του click away».

Ερωτηθείς αν θα προστεθεί κωδικός στα SMS για τα καταστήματα, απάντησε: «Τα τεχνικά αυτά θέματα θα ρυθμιστούν τις επόμενες μέρες γιατί πρέπει να έχουμε τον οδικό χάρτη, πώς πηγαίνουμε με βάση την κατάσταση της επιδημίας. Αυτό που πρέπει να έχουμε μεγάλη προσμονή είναι να βλέπουμε να μειώνονται τα κρούσματα και φυσικά οι διασωληνωμένοι και οι συνάνθρωποι μας που χάνουν τη ζωή τους όλα τα άλλα έπονται».

Για το άνοιγμα της αγοράς, επισήμανε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει πανικός στην αγορά γιατί έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι στερηθήκαμε κάτι πολύ σπουδαίο αυτές τις μέρες άρα μπορούμε να κάνουμε έναν πολύ ομαλό προγραμματισμό για τις αγορές των αγαθών που απαιτούνται και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα μέτρα υγιεινής, όταν και εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα θα τηρηθούνε προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε συνθήκες συνωστισμού και διασποράς της νόσου».

«Δεν είναι εύκολο να ανοιγοκλείνεις καταστήματα ούτε το θέλουμε άρα καλύτερα να περιμένουμε να πάνε καλυτέρα οι επόμενες δέκα μέρες προκειμένου να κερδίσουμε όλο και περισσότερο χρόνο προς τα πίσω», τόνισε ο ίδιος.