Λύση στο χρόνιο πρόβλημα των εργαζόμενων στη χημική βιομηχανία  για την ενιαία ασφάλιση και την ένταξη όλων στον κλάδο των βαρέων  και ανθυγιεινών διεκδικεί η Ομοσπονδία τους αναφέροντας ότι «είναι αδιανόητο να λαμβάνονται μέτρα για τη μόλυνση του περιβάλλοντος που προέρχονται από χημικές βιομηχανίες ενώ για τους εργαζόμενους που εργάζονται σ’ αυτές για δεκαετίες, να μην υπάρχει η αυτονόητη ασφάλισή τους στα Β.Α.Ε.».

Με επιστολή τους στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Τσακλόγλου και κοινοποίηση στον υπουργό  Εργασίας  Γιάννη Βρούτση, οι εκπρόσωποι των χιλιάδων απασχολούμενων,  τονίζουν πως οι προηγούμενες  κυβερνήσεις είτε  αδιαφόρησαν είτε παρέκαμψαν τις προτάσεις των αρμοδίων επιστημονικών παραγόντων,  με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κατάσταση πολλών ταχυτήτων όσον αφορά στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Λένε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε έγινε συστηματική αυτοψία στα εργοστάσια  για να διαπιστωθεί από κοντά το αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης εργάζονται σε άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον, οπότε πρέπει να υπαχθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στα Β.Α.Ε.». Σημειώνεται ότι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν εκφράσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον τους για την προστασία  και τη διασφάλιση των βιομηχανικών εργατών.