«Αρνηθήκαμε αρχικά την επίταξη γιατί υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας εάν ήταν ανακατεμένοι οι ασθενείς που νοσούν από covid με τους ασθενείς από άλλα νοσήματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

«Η ένστασή μας ήταν αυτή ότι θα πρέπει να νοσηλεύσουμε με ασφάλεια οποιονδήποτε ασθενή. Αν είναι ταυτόχρονα μαζί μέσα και οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου είναι αρνητικοί, γιατί και από το προσωπικό και από τους ασθενείς μπορεί να υπάρξει μετάδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή ήταν η ένστασή μας και φυσικά η επόμενη ήταν οι ποινικές και αστικές ευθύνες σε περίπτωση απώλειας κάποιου ασθενή για τις οποίες στο δημόσιο δεν εφαρμόζεται αλλά στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζεται», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Το ΕΚΑΒ θα μεταφέρει τους ασθενείς της κλινικής πιθανός προς το 424. Και ο τρόπος λειτουργίας της κλινικής από εκεί και μετά θα είναι υπό την επίβλεψη της υγειονομικής περιφέρειας σε συνεργασία βέβαια. Τη διοίκηση αναλαμβάνει ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ φυσικά σε αρμονική συνεργασία», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση αν νοσηλεύουμε με ασφάλεια, είναι η μοναδική μου ένσταση και απαίτηση», υπογράμμισε ο κ. Σαραφιανός.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος σημείωσε ότι «στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί και υπάρχει αμέλεια του κόσμου, προσωπική ευθύνη δεν τηρούν τους κανόνες».

«Φοράνε μια μάσκα αλλά η μύτη είναι έξω, είναι κάτω από πηγούνι ή το έχουν αξεσουάρ για το χέρι και γενικά υπάρχει ανευθυνότητα», τόνισε και πρόσθεσε «ειδικά αυτοί που δεν πιστεύουν και κυκλοφορούν έξω υπάρχει ανευθυνότητα».

«Κυκλοφορεί κόσμος, δεν είναι όπως το Μάρτιο. Δεν είναι νεκρή η Θεσσαλονίκη, υπάρχει ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.