«Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ καλή και έχει υποχωρήσει ο πυρετός», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος Tύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κοδινάρης εκτίμησε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες «αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα, τους υγειονομικούς κανόνες και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Κονιδάρη στα Παραπολιτικά 90,1:


Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Κονιδάρης δήλωσε: «Τα νέα είναι καλά. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχει καθόλου πυρετό πια».

«Η στατιστική αποδεικνύει ότι η εκκλησία, ως φορέας, ως χώρος είναι ο φορέας στον οποίο έχουν παρουσιαστεί αναλογικά, με βάση πάντα τη στατιστική και τα νούμερα που δεν λένε ποτέ ψέματα, τα λιγότερα κρούσματα. Αν υπήρξαν Μητροπολίτες οι οποίοι δεν τήρησαν τα μέτρα αυτοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και θα έλεγα ότι δεν ξεπερνούν τους 2 ή τους 3 σε σύνολο 82», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, σημείωσε: «Έχει αποβιώσει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ένας πολύ σπουδαίος ιεράρχης ο οποίος δυστυχώς για τον ίδιο ενώ γνώριζε την ασθένειά του το απέκρυψε, και το απέκρυψε γιατί δεν ήθελε ο ίδιος ουσιαστικά ανακοινώνοντας ότι νοσεί να πληγωθεί και να εκτεθεί η εκκλησία. Και το λεω αυτό την απλή λογική, είδαμε πριν από λίγες μέρες όταν είχε νοσήσει ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, που ήταν και στενός φίλος του Μητροπολίτη Λαγκαδά που είχε βγάλει τη σχετική ανακοίνωση, όπως όλοι σχεδόν ιεράρχες της εκκλησίας της Ελλάδος που έχουν νοσήσει, και έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του συγκεκριμένα συστήματα και συγκεκριμένοι κύκλοι να τον φάνε προσπαθώντας να συσχετίσουν το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός με τις απόψεις του για τη Θεία Κοινωνία. Αυτόν ακριβώς τον κανιβαλισμό προσπάθησε , λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, να αποφύγει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα ανοίξουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα, απάντησε: «Από τη στιγμή που θα τηρήσουμε όλοι ευλαβικά τα μέτρα και τους υγειονομικούς κανόνες και από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα θα το επιτρέψουν, και οι ειδικοί επιστήμονες το εισηγηθούν θα κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές εκκλησίες».