Σταθερή κρίνεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που νοσηλεύεται με κοροναϊό σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέχρι το μεσημέρι ήταν απύρετος, ενώ από το απόγευμα ανέβασε πυρετό φθάνοντας το 38. Σύμφωνα με τους γιατρούς η οξυγόνωσή του ελέγχεται κανονικά και δεν έχει άλλη συμπτωματολογία.


Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου έγινε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί. Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του 82χρονου ιεράρχη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ εξήγησε στον μακαριότατο τους λόγους που έπρεπε να νοσηλευτεί.


Η προχωρημένη ηλικία, η ευαισθησία από μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση και τα υποκείμενα νοσήματα που αντιμετωπίζει, δεν άφηναν περιθώρια για περαιτέρω παραμονή εκτός νοσοκομείου. Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου δεν εμπνέει για την ώρα ανησυχία. Ο πυρετός του έφτασε μέχρι το 37,7 χωρίς να αντιμετωπίζει άλλα συμπτώματα.


Στους στενούς συνεργάτες του, εμφανίστηκε ψύχραιμος και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ είπε ότι η τήρηση των μέτρων είναι ιερή υποχρέωση όλων.