Παγώνη: Ξεπερνούν τις 3.000 οι νοσηλείες από κοροναϊό - Πότε αναμένουμε την μείωση των κρουσμάτων
matinaPagoni2-1536x590
Ελλάδα

Παγώνη: Ξεπερνούν τις 3.000 οι νοσηλείες από κοροναϊό - Πότε αναμένουμε την μείωση των κρουσμάτων

Οι τρέχουσες νοσηλείες από κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τις 3.000 σε όλη την Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1, «και πάει προς το 2».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά, δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Θα πρέπει όμως να πάρουμε υπόψη τους αυξημένους θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη, εξηγώντας πάντως ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

«Σταθεροποίηση κρουσμάτων αναμένεται το Σάββατο»

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, από το Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το επόμενο Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα