Την, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, ενόψει και του επικείμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, πραγματοποίησε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης με την ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα των παιδιών».

Πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις. Επίσης, αναλύθηκαν πλήθος ζητημάτων σχετικά με τη γονική ισότητα των δύο φύλων που άπτονται της ανατροφής των παιδιών.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ατομικό δικαίωμα του παιδιού σε κοινή ανατροφή και μετά το διαζύγιο, ζητούμενο που θα έπρεπε να συνάδει σε απόλυτη συμφωνία με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές νομικές δεσμεύσεις της Ελλάδας.

H Βουλευτής αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις προτάσεις των μελών των Ενεργών Μπαμπάδων. Από την πλευρά της, δεσμεύθηκε ότι αυτό που προέχει είναι πάντα το συμφέρον και το καλύτερο για τα παιδιά και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και οι δυο γονείς να είναι ισότιμα μέλη στην ανατροφή των παιδιών τους.

Τέλος, δεσμεύθηκε για νέα συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ των «Ενεργών Μπαμπάδων», μόλις κατατεθεί και επίσημα το νομοσχέδιο, ώστε να πραγματοποιηθεί μία συζήτηση ουσίας στο σύνολο των άρθρων που θα περιέχει. Αυτό θα είναι προς όφελος για μία σοβαρή αντιπολίτευση σε ό,τι αντιτίθεται στις αναγκαίες συνθήκες για την υγιή σχέση κάθε γονέα με το παιδί του.

Όπως τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου:

« Όπως για κάθε θέμα έτσι και για αυτό το Νομοσχέδιο μας ενδιαφέρει ως Κίνημα Αλλαγής να διαμορφώνουμε απόψεις και προτάσεις μετά από μια διαβούλευση με όλους  όσους γνωρίζουν τα προβλήματα, που ζουν τις καταστάσεις. Η σημερινή συζήτησή μας πρόσφερε πολλά, ήταν πολύ χρήσιμη προκειμένου να έχουμε ολόπλευρη αντίληψη της πραγματικότητας που αφορά στην ισότιμη συμμετοχή και των δυο γονέων στη ζωή και ανατροφή του παιδιού τους, μετά από έναν χωρισμό».