Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη, ο οποίος είχε προσβληθεί από κοροναϊό.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

Η τραγική ειρωνία είνια πως ακόμη και ώρες πριν γίνει γνωστό πως ο ίδιος νόσησε από τον κοροναϊό ενημέρωνε τα ΜΜΕ για την κατάσταση του μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος - ο οποίος νόσησε πρώτος από τον ιό  - Μάλιστα τότε όλη η κοινωνίας της Θεσσαλονίκης είχε θορυβηθεί αφού αυτό έγινε μόλις τέσσερις μέρες μετά την παρουσία του τελευταίου, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης.

Με αυτή την αφορμή ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λήτης και Ρεντίνης, Ιωάννης, είχε μιλήσει στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο και μετέφερε την κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Θεόκλητου, ενώ μίλησε και για τα μέτρα που εφαρμόζονται στις εκκλησίες.

Ο μητροπολίτης υπογράμμισε πως δεν αντιμετωπίστηκαν με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα τα fake news, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει σωστός τρόπος διαχείρισης από πλευράς υπευθύνων αναφορικά με το ζήτημα των εκκλησιών. «Η χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων τηρήθηκαν κατά τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου» συμπλήρωσε για όσα ειπώθηκαν σχετικά με τον εορτασμό της 26ης Οκτωβρίου.



Την ίδια υπεύθυνη στάση είχε κρατησει και στην τελευταία του συνέντευξη, στο Radio North 98.0  μια μέρα πριν διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό και εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή...

«Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που επηρεάζονται από τα fake news και δεν θέλουν να ακούσουν την επίσημη φωνή ούτε της Πολιτείας, ούτε της Εκκλησίας. Αυτοί οι άνθρωποι φέρουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης για τα όσα επισυμβαίνουν και θα επισυμβούν και το παράπτωμά τους αυτό είναι μια εγκληματική πράξη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους με τις δικές τους επιπόλαιες κρίσεις και απόψεις.»