Mπορεί από το Σάββατο η χώρα να κατέβασε -ξανά- ρολά μετά την απόφαση της κυβέρνησης για νέο lockdown λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ωστόσο, η κίνηση στους δρόμους είναι πιο αυξημένη σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου.

Ενδεικτικά, μόνο το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του lockdown, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, στάθηκαν σχεδόν 5 εκατομμύρια SMS στο 13033.

Στην Πανεπιστημίου, το πρωί της Δευτέρα, υπήρχε σχετικά αυξημένη κίνηση των οχημάτων, που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζε τους άδειους δρόμους που είδαμε στο lockdown την άνοιξη.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στις λεωφόρους Αλεξάνδρας και Αθηνών, με τους οδηγούς να μετακινούνται για την εργασία τους, αλλά και για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία τα οποία λειτουργούν κανονικά.

Πάνω από 1 εκατ. SMS για άθληση το βράδυ της Κυριακής - Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα

Στην αποκάλυψη ότι μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής εστάλησαν περισσότερα από 1 εκατ. SMS στο 13033 για άθληση κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση προχώρησε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικων δεν θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδιο με το πρώτο. Αναμένουμε μια αυξημένη κίνηση ως αποτέλεσμα της επιλογής να παραμείνουν ορισμένες δραστηριότητες όπως τα σχολεία».