«Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει στοχοποίηση, εδώ που φτάσαμε δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ. Μπορούσαμε να το ελέγξουμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο σεφ του Varoulko, Λευτέρης Λαζάρου, αναφορικά με το αν υπάρχει στοχοποίηση της εστίασης.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως λειτούργησαν κάποιοι κακοί επαγγελματίες, δεν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία της σύγκρουσης με άλλες κοινωνικές ομάδες και περισσότερο με ανθρώπους που περίπου κάνουμε την ίδια δουλειά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αν είχαν εφαρμοστεί τα σωστά μέτρα δηλαδή καθήμενοι και αυστηρά μόνο καθήμενοι. Εγώ ζήτησα στις επιτροπές να υπάρχουν κι επαγγελματίες να βοηθήσουμε, την αγαπάμε αυτή τη χώρα για αυτό και επιμένουμε εδώ. Δεν μας κάλεσαν ποτέ», επισήμανε ο διάσημος σεφ.

«Ένα πλέξιγκλας στο μπαρ και όχι αυτή η επαφή καταναλωτή –πελάτη με τον μπάρμαν θα διόρθωνε πάρα πολλά πράγματα. Ας έμενε αυστηρά σε τραπέζια των τεσσάρων. Δεν χρειάζεται να μαλώσεις εκείνη την ώρα, φωτογραφίζεις , η ώρα φαίνεται σε όλες τις φωτογραφίες και στέλνεις μετά μια επιτροπή και σφραγίζει το μαγαζί αυστηρά για πολλές μέρες. Ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα. Σφράγισμα την πρώτη φορά για μια εβδομάδα με υποχρέωση να αποζημιώσει το προσωπικό του, για να τσούξει λίγο η κατάσταση. Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει και δυστυχώς δεν έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι τα Χριστούγεννα θα αλλάξουν τα πράγματα, ο κ. Λαζάρου απάντησε: «Η αισιοδοξία μου ξεκινάει από την υγεία όλων μας αν δεν νιώσω ασφαλής που εγώ φοβάμαι ότι δεν θα νιώθουμε ασφαλείς στις 2 Δεκέμβρη και εν όψει εορτών γιατί μη ξεχνάμε ότι είναι και ο λαός μας τέτοιος πρέπει να αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε η απόσταση δεν είναι ένδειξη αγάπης».

Για τους μουσικούς, ανέφερε: «Τι θα γίνει με τους μουσικούς και τις μουσικές σκηνές που οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί οικονομικά, αυτοί έχουν διαλυθεί. Εμείς δουλέψαμε και τρεις μήνες».

Για το delivery, ο σεφ σημείωσε: «Το delivery δεν δούλεψε και δεν θα δουλέψει ποτέ. Όλος ο κόσμος μαγειρεύει στο σπίτι του, ότι πουλούσανε θα πουλάνε. Δεν πρόκειται την πίτα των κλειστών εστιατορίων να την πάρει το delivery. Έτσι το έζησα και στο προηγούμενο τρίμηνο».