Πρώτη μέρα Lockdown στη Λάρισα, αφού συγκαταλέγεται πλέον στις περιοχές κινδύνου 4.

Το ολικό lockdown, φαίνεται να φοβούνται οι Λαρισαίοι, καθώς παρατηρούνται τεράστιες ουρές σε όλα τα ATM. Οι εικόνες θα μπορούσε κανείς να πει ότι θυμίζουν αυτές του Ιουνίου του 2018 με το περιβόητο δημοψήφισμα.

Screenshot_2020-10-30_Κορονοιος_Lockdown_με_ατελειωτες_ουρες_στη_Λαρισα_Ανησυχια_για_τα_νεα_κρουσματα__Φωτο_


Την ίδια στιγμή, άδειο παρατηρείται το κέντρο της πόλης, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες σφύζει από ζωή. Κλειστές παραμένουν, παράλληλα, όλες οι καφετέριες εγκλωβίζοντας τους Λαρισαίους που ως γνωστόν λατρεύουν τον καφέ, στα σπίτια τους.



Το τελευταίο βράδυ πριν το lockdown, βέβαια, φαίνεται να απήλαυσαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συνωστίστηκαν και διασκέδασαν χωρίς κανένα ενδοιασμό και μέτρο προστασίας.





Στο χείλους του γκρεμού η πόλη

Προβληματισμό και κινητοποίηση δημιουργεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού, τα οποία έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες σε δύο ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της Λάρισας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στην μία περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 15, τα οποία αφορούν 7 εργαζόμενους και 8 τρόφιμους. Στην δεύτερη περίπτωση έχουν καταγραφεί 5 κρούσματα, 1 αφορά εργαζόμενο και 4 τρόφιμους εκ των οποίων ένας 65χρονος απεβίωσε.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι έως τώρα τα κρούσματα σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Λάρισα φτάνουν τα 10. Παράλληλα, έχει εντοπιστεί κρούσμα και σε Λαρισαία αθλήτρια.