Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές παλαιούς και νέους φακέλους αλλοδαπών υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και για διασυνδέσεις τους με ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τα τελευταία 24ωρα περιήλθε σε γνώση των υπηρεσιών ασφαλείας από τις αντίστοιχες της Αιγύπτου λίστα 20-30 ατόμων, τα οποία πιθανολογείται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα ή ότι έχουν διέλθει μέσω Ελλάδας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επί τούτου υπάρχουν συναφείς δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, όπου αναφέρθηκε ότι «η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών».

Άλλες πηγές επισημαίνουν πως επισκοπείται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάσταση στη Γαλλία, λόγω της σύγκρουσης Μακρόν - Ερντογάν, καθώς στο παρελθόν είχε προκύψει ότι Σύριοι και Ιρακινοί τρομοκράτες που έπληξαν το Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες χρησιμοποίησαν το Ελληνικό έδαφος για να «ανέβουν» στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία, από επίθεση με μαχαίρι που αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.