Τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίστηκαν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με πολίτες να περιμένουν να κάνουν rapid test για τον κορωνοϊό μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα.


Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκινά δωρεάν τεστ στους πολίτες, στη Νέα Παραλία και συγκεκριμένα στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος τόνισε ότι ο οργανισμός θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες που περιμένουν να κάνουν το τεστ.



Παράλληλα, σημείωσε ότι τα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

Η Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, καθώς χθες μόνο εντοπίστηκαν 384.


Αντίστοιχη κατάσταση και στην Πάτρα όπου το πλήθος κόσμου βρίσκεται στις πλατείες όπου γίνονται τα τεστ και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τοπικά Μέσα.

koronoios-test-se-patra2



Τα τεστ γίνονται στην πλατεία Γεωργίου, την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Κύπρου. Ο τυχαίος έλεγχος στον πληθυσμό γίνεται με σκοπό να βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, που είναι όμως ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με το thebest, συνολικά στις πλατείες της Πάτρας αναμένεται να διενεργηθούν περίπου 1.200 rapid tests, ενώ θα διενεργηθούν ακόμη 2.000 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και άμεσα θα παραληφθούν από την 6η ΥΠΕ άλλα 10.000 για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και άλλα 7.000 για τα Κέντρα Υγείας.