Υγειονομικό σοκ: Ξεπεράστηκε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων - 1259 νέα κρούσματα στη χώρα - 102 διασωληνωμένοι
Κοροναιος_Ελλαδα_New
Ελλάδα

Υγειονομικό σοκ: Ξεπεράστηκε το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων - 1259 νέα κρούσματα στη χώρα - 102 διασωληνωμένοι

Ο κοροναϊός πλήττει σε πολύ σημαντικό βαθμό και την Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά σημειώθηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, με τις πειβεβαιωμένες περιπτώσεις να αγγίζουν τις 1.259!

Ο κοροναϊός πλήττει σε πολύ σημαντικό βαθμό και την Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά σημειώθηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις να αγγίζουν τις 1.259! Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, για πρώτη φορά ξεπεράστηκαν τα χίλια κρούσματα στη χώρα , κάνοντας πιο σοβαρή την κατάσταση απέναντι στον «αόρατο εχθρό»


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ


Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα