Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση έναντι 550 ευρώ /μήνα, με τουλάχιστον 2 Υ/Δ, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου, είναι κυρίως μη «δημοφιλείς»
Το να βρει μια οικογένεια σπίτι στην Αττική με ενοίκιο έως 550 ευρώ, είναι σαν να… ψάχνει να βρει ψύλλους στα άχυρα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές που διαθέτουν ακίνητα προς μίσθωση έναντι 550 ευρώ /μήνα, με τουλάχιστον 2 Υ/Δ, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου, είναι κυρίως μη «δημοφιλείς», όπως τα Πατήσια, η Πλατεία Βικτωρίας, η Πλατεία Αττικής, το Πεδίον Άρεως, η Κολοκυνθού, το Μεταξουργείο και ο Κολωνός. Πρόκειται κυρίως για ακίνητα κατασκευής από το 1965 έως το 1980, μεγαλύτερης επιφάνειας σε σχέση με εκείνη αντίστοιχων περιπτώσεων στα υπόλοιπα προάστια του Ν. Αττικής. Επίσης, σε μεγάλο ποσοστό τα διαμερίσματα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα.

Στα Κεντρικά και Δυτικά Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως αυτά με έτος κατασκευής από το 1980 και μετά, δηλαδή νεότερα σε σχέση με όσα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας. Η επιφάνεια των διαθέσιμων ακινήτων είναι ικανοποιητική για 2 Υ/Δ, με μέσο όρο από 80τμ έως 90τμ., ενώ σε μεγάλο ποσοστό είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μηνιαίο μίσθωμα έως 550 ευρώ, διατίθεται το 51,25% των εγγεγραμμένων ακινήτων σε portal αγγελιών, ενώ το 48,75%, των αγγελιών είναι με υψηλότερα μισθώματα.

Στα Κεντρικά και Νότια Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα με έτος κατασκευής από το 1970 έως το 1980, ενώ το 54,8% των διαμερισμάτων είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Μόλις το 24,5% των ακινήτων προς μίσθωση, με αυτά τα χαρακτηριστικά, διατίθεται με ενοίκιο 550 ευρώ. Το 75,4% των ακινήτων που είναι διαθέσιμα, είναι κυρίως ακίνητα για τα οποία το ζητούμενο μηνιαίο μίσθωμα είναι άνω των 550 ευρώ. Σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, ο Άλιμος, η Αργυρούπολη, η Ηλιούπολη, η Βούλα κλπ , δεν υπάρχουν ακίνητα με 2 Υ/Δ, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου με ενοίκιο έως 550 ευρώ . Ακίνητα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και με ενοίκιο έως 550 ευρώ, διατίθενται ως επί των πλείστων στην Καλλιθέα, τα Ιλίσια, και την περιοχή του Ζωγράφου, ενώ ελάχιστα τέτοια ακίνητα υπάρχουν διαθέσιμα σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιο Δημήτριο και Δάφνη.

Στα Κεντρικά και Βόρεια Προάστια, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ, από 70 τμ, άνω του 1ου ορόφου, με ενοίκιο έως 550 ευρώ, είναι κυρίως κατασκευής 1970-1975 με μερική ή/και καμία ανακαίνιση. Το ποσοστό των ακινήτων αυτών όμως δεν ξεπερνά το 3,6%. Το 96,4% των διαθέσιμων ακινήτων με παρεμφερή χαρακτηριστικά, έχει ενοίκιο άνω των 550 ευρώ.

Στον Πειραιά, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως αυτά με έτος κατασκευής από το 1970 έως το 1980, επιφάνειας 70τμ , που σε μεγάλο ποσοστό, είναι είτε μερικώς, είτε ολικώς ανακαινισμένα. Το ποσοστό των ακινήτων με αυτές τις προδιαγραφές και ενοίκιο έως 550 ευρώ αγγίζει το 76,4%. Το 23,5% των διαθέσιμων ακινήτων με παρόμοια χαρακτηριστικά, έχει μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα άνω των 550 ευρώ.

Στο υπόλοιπο Αττικής, τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, είναι κυρίως ακίνητα κατασκευής από το 2000 και μετά, δηλαδή νεότερα ακίνητα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του Ν.Αττικής, κυρίως επιφάνειας γύρω στα 70τμ. Το ποσοστό των συγκεκριμένων ακινήτων με μίσθωμα 550 ευρώ φτάνει στο 75,24%. Το 24,75% των ακινήτων με παρόμοια χαρακτηριστικά, διατίθεται με μηνιαίο ζητούμενο μίσθωμα άνω των 550 ευρώ .