«Η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων» τόνισε με έντονο ύφος ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του, υπογραμμίζοντας ότι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης θα είναι αυστηρά. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων προέρχεται από τον συνωστισμό των νέων σε κέντρα διασκέδασης χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό: «Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

 Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί  η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας».