«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι πιθανό να συνδέεται με τις συγκεντρώσεις έξω από το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα μαθητικά συλλαλητήρια» εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90, 1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χρσιτίνα Κοραή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε πως «το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουν όλοι, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Καταρχήν έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς το τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν πάρει κανείς τους επίσημους χάρτες του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου νόσων βλέπει ότι οι περισσότερες χώρες είναι κατακόκκινες. Είναι δηλαδή σε πάρα πολύ άσχημη επιδημιολογική κατάσταση. Προφανώς οφείλεται στον καιρό, και έχουν και τους κλειστούς χώρους και την αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού με τον καιρό. διότι αυτός ο ιός μας διέψευσε δεν εξαφανίστηκε το καλοκαίρι αλλά είναι πιθανόν -χωρίς να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο- ότι η μεταδοτικότητά του το καλοκαίρι μειώθηκε λίγο και για αυτό ίσως μας συγχώρεσε την απόλυτη χαλαρότητα που είχαμε εδώ στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση πολύ καλύτερη όμως από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού αρκετά σημαντικό δυστυχώς οι οποίοι δεν συμμετέχουν στα μέτρα. Γιατί κατά την άποψή μου επιτυχή θα είναι τα μέτρα αν ο κόσμος κατανοήσει τη λογική τους και συμμετέχει στην εφαρμογή τους. Η αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι συμμετοχική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηρσιτικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στην συγκέντρωση του κόσμου έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν μιλάω πολιτικά, υγειονομικά πάρα πολύ κακώς έγινε. Να μαζέψεις 20 χιλιάδες κόσμο σε ένα δρόμο χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις υγειονομικώς είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και φοβούμαι ότι η αύξηση των κρουσμάτων που βλέπουμε τώρα απηχεί σε τέτοιες εκδηλώσεις όπως στη δίκη της ΧΑ, όπως τα συλλαλητήρια των μαθητών όπου για να έχουνε καλύτερες υγειονομικές συνθήκες στα σχολεία κάνανε συλλαλητήρια οι μαθητές χωρίς μάσκες».

«Συγκεκριμένος ιός δεν συγχωρεί. Δεν έχουμε ακόμα φάρμακο και δεν έχουμε εμβόλιο ούτε θα έχουμε πριν την Άνοιξη στην καλύτερη των περιπτώσεων άρα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και δεν είναι η λύση να τα ξανακλείσουμε όλα, υπογράμμισε ο ίδιος.

Για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, ανέφερε: « Καλό θα ήταν να το κάνουν όλοι, πρέπει όμως απαραίτητα να το κάνουν όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και όσοι πάσχουν από νοσήματα που μειώνουν την άμυνα του οργανισμούς τους. Πρέπει να καταλάβουμε κάτι, το ποια εμβόλια χορηγούνται από το οποιοδήποτε εθνικό σύστημα υγείας τελείως δωρεάν είναι αυτά τα οποία αν δεν γίνει ο εμβολιασμός οι άνθρωποι κινδυνεύουν πολύ αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι καλό τους κάνει, κακό δεν τους κάνει. Θα ήταν πολύ καλό να εμβολιάζονται όλοι. Ο κόσμος βλέπει τώρα με τον κορονοϊό πως είναι η κοινωνία χωρίς εμβόλια».