Σε ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας προχωρά η ομάδα των συνηγόρων των τεσσάρων αστυνομικών που δικάζονται για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Αναλυτικότερα οι δικηγόροι υπογραμμίζουν την αναφορά πολλών ΜΜΕ στην υπόθεση χαρακτηρίζοντάς την ως «δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και μάλιστα με δήθεν ρατσιστικά κίνητρα». Σύμφωνα όμως με τη σχετική ανακοίνωση «έχει κριθεί ότι το μοναδικό αδίκημα για τους αστυνομικούς που διερευνάται, εάν τελέστηκε, είναι αυτό της θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια σύλληψης».

Κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση η ομάδα των δικηγόρων ξεκαθαρίζει πως η ««είδηση» για «δολοφονία» ή «δολοφόνους αστυνομικούς» είναι ψεύδης και συκοφαντική και όσοι την διακινούν ή την αναπαραγάγουν εν γνώσει τους ψεύδονται και οφείλουν να την ανακαλέσουν.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των συνηγόρων 

Με την έναρξη της δίκης στην υπόθεση γνωστής ως «Ζακ Κωστόπουλου» σειρά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ψευδώς ότι πρόκειται για υπόθεση «δολοφονίας» και μάλιστα με δήθεν ρατσιστικά κίνητρα. Ως νομικοί παραστάτες των τεσσάρων αστυνομικών επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά απο αυτεπάγγελτη έρευνα αλλά και μηνυτήρια αναφορά, έχει κριθεί ότι το μοναδικό αδίκημα για τους εντολείς μας που διερευνάται, εάν τελέστηκε, είναι αυτό της θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αδίκημα παντελώς διαφορετικό απο την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δολοφονία), χωρίς καμία, έστω και σε επίπεδο υπόνοιας, αναφορά στο βούλευμα για ρατσιστικά κίνητρα. Οποιαδήποτε, λοιπόν, «είδηση» για «δολοφονία» ή «δολοφόνους αστυνομικούς» είναι ψεύδης και συκοφαντική και όσοι την διακινούν ή την αναπαραγάγουν εν γνώσει τους ψεύδονται και οφείλουν να την ανακαλέσουν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων αστυνομικών
Θάνος Πλεύρης
Εβίτα Βαρελά
Κωνσταντίνος Γιαννελάκης
Θανάσης Ζαμάνης