Κλαμπ σε όλη την Ελλάδα φαίνεται να διατηρούνται άγνωστα στις αρχές, συνωστίζοντας τεράστιες μάζες ανθρώπων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Τη στιγμή που η Ελλάδα καταγράφει 865 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία μόλις ημέρα, άνθρωποι της νύχτας αγνοούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και στοχεύουν στο προσωπικό τους όφελος, διατηρώντας πάρα τα μέτρα, ολονυχτίς παράνομα μπαρ και μπουζούκια.

Προσφάτως, "ξεσήκωσε" όλη τη Θεσσαλονίκη το πάρτι στο ΑΠΘ, στο οποίο δεν κρατήθηκαν καθόλου αποστάσεις και συχνωτίστηκε τεράστια μερίδα φοιτητών. Παρόλα αυτά, άγνωστα ως σήμερα φαίνεται να είναι τα παράνομα κλαμπ, που λειτουργούν μέχρι αργά το πρωί σε όλη την Αθήνα.

Κυψέλη, Μπουρνάζι, Πατήσια και Πειραιάς είναι οι περιοχές που έχουν τα κρυμμένα παράνομα κλαμπ, που αποτελούν υγειονομικές βόμβες για όλη την Αθήνα. Όλα αυτά τα μέρη φαίνεται να γεμίζουν κόσμο σε κάθε πάρτι που ετοιμάζουν, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ατομική ευθύνη που δείχνει το σύνολο του πληθυσμού, επιβαρύνοντας την υγειονομική κατάσταση όλης της χώρας.

Πώς μπορεί κανείς να τα επισκεφτεί; Τι θα συναντήσει εκεί;

Οι διοργανωτές των συγκεκριμένων πάρτι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην αποκαλυφθουν στις αρχές και επιβαρυνθούν με τα τσουχτερά πρόστιμα. Για το λόγο αυτό, επιλέγουν σκοτεινά απόμακρα μαγαζιά, υπόγεια ή και αποθήκες, που δύσκολα θα καταλάβει κανείς το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα.

Με πρόσκληση, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του parapolitika.gr, από το στενό κύκλο των διοργανωτών μπορεί κάποιος να προσέλθει σε αυτά, χρησιμοποιώντας συνθηματικά στην είσοδο για να ταυτοποιηθεί ότι έχει λάβει πρόσκληση. Όσο κι αν φαίνεται βγαλμένο από ταινία, σε πολλές περιπτώσεις το συνθηματικό ενδέχεται να είναι ακόμη και ο τρόπος που θα χτυπήσει κάνεις την πόρτα. Από πλευράς του πορτιέρης ελέγχει από το μυστικό πορτάκι, και μόνο όταν δεν περνά κάνεις απ'έξω, ανοίγει την πόρτα για να περάσουν οι πελάτες.

Αυτό που θα συναντήσει κάποιος είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε όταν πήγαινε σε ένα κανονικό κλαμπ, δηλαδή τεράστιες παρέες χωρίς αποστάσεις, άφθονο αλκοόλ και προφανώς κανένα μέτρο προστασίας, όπως αποκαλύπτει το parapolitika.gr. Μία βασική, βέβαια, διαφορά που θα εντοπίσει είναι αυτή στην τιμή, καθώς ιδιαίτερα τσιμπημένα είναι ποτά και μπουκάλια για να μπορέσουν να καλύψουν τη ζημιά του ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που θα αποκαλυφθεί η παράνομη δραστηριότητα του.

Εμφανής είναι και η παρουσία όλων των νυχτερινών κυκλωμάτων, που και αυτά φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κρίση του κοροναϊού.