Με ειδικούς ερευνητές και επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι θα διαθέτουν εμπειρία σε διεθνείς Οργανισμούς, αναμένεται να στελεχωθεί το γραφείο Ευρώπης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο θα έχει πλέον την έδρα του στην Αθήνα.

Την σημαντική ανακοίνωση, η οποία αποτελεί μία πρώτης τάξεως διεθνή επιτυχία για τη χώρα μας και τον ίδιον τον Έλληνα υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έκαναν πρόσφατα από την Κοπεγχάγη ο επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλουγκ, και ο Βασίλης Κικίλιας, στον οποίο ανήκει η «πατρότητα» και η άρτια τεκμηρίωση της σχετικής πρότασης.

Κι όμως! Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ζηλεύει αφόρητα την νέα αυτή επιτυχία του Βασίλη Κικίλια και κάνει λόγο για ένα… απλό γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο νηφάλιος πάντα τέως υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στρεψοδικεί αυτή τη φορά και υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «ο ΠΟΥ αποφάσισε να κάνει γραφείο στην Ελλάδα το 2018 και ο λόγος ήταν ότι αναγνώρισε την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης για καθολική κάλυψη όλου του πληθυσμού και για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ που πάγωσε η κυβέρνηση»…