Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται απο χθές, Δευτέρα δύο πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για το πολεμικό πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, Vice-Admiral Kulakov (626) και το πλοίο αποστολών Altay. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του συγκεκριμένου πλοίου στη χώρα μας το 2020. 

Την επίσκεψη  του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη χώρα μας, ανακοίνωσε μέσω Τwitter η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα. Σημειώνεται πως μια τέτοια κίνηση, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι καθόλου τυχάια καθώς έγινε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στη χώρα μας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, ενώ έχει προηγηθεί η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. 



Η ένταση που επικρατεί στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων προσθέτει στην επίσκεψη αυτή επιπλέον βαρύτητα. Η κίνηση της Μόσχας, εξάλλου, δεν είναι καθόλου άσχετη με τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.





Δείτε το βίντεο της άφιξης του Ρωσικού πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά



Δείτε φωτογραφίες απο το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο Vice-Admiral Kulakov