Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις απο νωρίς το πρωί στην Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ απο τη νύχτα στην Εύβοια και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τις δυτικές Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη (22-10-2020) το πρωί στις βορειότερες περιοχές και από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.


Η κακοκαιρία έδειξε ήδη τα «δόντια» της από το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά όπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και στο Ηράκλειο, ενώ αλλεπάλληλοι κεραυνοί μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα.

Η μπόρα διήρκησε για περισσότερο από είκοσι λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Το έντονο φαινόμενο προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες που σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε σημεία του δήμου Χανίων και του Βόρειου Οδικού 'Αξονα μέχρι και την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που με ανακοίνωσή της προειδοποιεί τους πολίτες για έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις νερού στις περιοχές Σταλός, Πλατανιάς και Καλαμάκι.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του δήμου κλήθηκαν να απομακρύνουν φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν σε σκάρες φρεατίων των δικτύων αποχέτευσης.