Όχι, κυρίες και κύριοι. Το καθολικό lockdown του περασμένου Απριλίου στη χώρα μας δεν αποφασίσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση επειδή αυτή ήταν η πιο έγκαιρη και αποτελεσματική λύση, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας. Όχι.

Το καθολικό lockdown εφαρμόσθηκε, αποκλειστικά και μόνον επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, από τον… περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να περάσουμε αβρόχοις ποσί το πρώτο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2…

Δεν τα λέω εγώ αυτά, μην τρομάζετε. Τέτοιοι αβάσιμοι και ακατανόητοι ισχυρισμοί δεν θα μπορούσαν παρά να εκφράζονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αβραμάκη.

Ο εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, λοιπόν, τα εξής σήμερα, σε άρθρο του στην κομματική «Αυγή»:
«(Η κυβέρνηση) δεν αξιοποίησε την ευρωπαϊκή απόφαση του Φεβρουαρίου του 2020 που επέτρεψε στα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του ΕΣΠΑ χωρίς εθνική συμμετοχή, με κάλυψη 100% της χρηματοδότησης, για να ενισχύσουν τα εθνικά συστήματα υγείας, να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, να εξοπλίσουν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας να προσλάβουν υγειονομικό προσωπικό.

Το αποτέλεσμα ήταν τον Μάρτιο με τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, να αποκαλυφθεί η πλήρης απουσία σχεδίου και προετοιμασίας της χώρας.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υιοθετήσει το καθολικό lockdown για δύο ολόκληρους μήνες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πέρασε χωρίς να υπάρχει καν το αναγκαίο υγειονομικό υλικό και τα μέσα ατομικής προστασίας ούτε καν στα νοσοκομεία της χώρας»...