Συναγερμός έχει σημάνει στην Ήπειρο μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση των κρουσμάτων κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 19 κρούσματα διαγνώστηκαν στα Γιάννενα εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν σε τρόφιμους του «Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» το οποίο από χθες το βράδυ τέθηκε σε καραντίνα.

Επίσης, ένα κρούσμα διαγνώστηκε στην Άρτα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εντοπίστηκαν 4 φορείς του κορονοϊού στη Θεσπρωτία που το τελευταίο διάστημα είχε μηδενικές καταγραφές. Οι τρεις είναι μέλη της ίδια οικογένειας.

Την ίδια στιγμή και μετά την ανίχνευση 4ου θετικού τεστ, αναστέλλεται η λειτουργία ακόμη ενός σχολείου, του Γυμνασίου Βελισσαρίου Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των Γιαννιωτών στα δωρεάν διαγνωστικά τεστ που διενεργούν μονάδες του ΕΟΔΥ στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας είναι μαζική.

Τα τεστ θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή και όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, στόχος είναι να αποτυπωθεί η επιδημιολογική κατάσταση προκειμένου να προσαρμοστούν τα υγειονομικά μέτρα.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει σοβαρή και ζήτησε αυστηρή τήρηση των μέτρων.