Όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον κρίθηκε ομόφωνα ως ένοχος.


Ένοχος ο 28χρονος για ανθρωποκτονία και βιασμό - Απορρίφθηκε η αίτηση ελαφρυντικών 


Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 28χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ένοχος κατά πλειοψηφία (6 υπέρ 1 κατά) για τον βιασμό της αδικοχαμένης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.


Η υπεράσπιση ζήτησε το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής και η έδρα αποσύρθηκε για να εξετάσει το αίτημα. Στην συνέχεια, το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (6 υπέρ 1 κατά) και ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν έχει παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό της ύστερης καλής διαγωγής, ενώ έγινε και προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας από τον καταδικασθέντα στο δικαστήριο.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 28χρονος, που κρίθηκε ένοχος, ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη, ενώ περιέγραψε πολύ διαφορετικά τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει.


Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ατύχημα και όχι για δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο, παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας, και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία, εξαιτίας της οποίας έλεγε… «ναι» σε όλα.