Το πρώτο μισό της είδησης ήταν «η ΟΛΜΕ προκηρύσσει στάση εργασίας». Το άλλο μισό, ώστε να είναι η είδηση ολοκληρωμένη, είναι πόσοι συμμετείχαν σε αυτή.

Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, δηλαδή οι εκπρόσωποι των καθηγητών της χώρας, κάλεσαν τα μέλη τους σε μία ακόμα κινητοποίηση. «Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας στο πανεκπαιδευτικά (sic) συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου!», γράφει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος και ο γενικός γραμματέας Ευάγγελος Μπουντουλούλης. «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00!», είναι το αγωνιστικό κάλεσμα.

Πόσοι ανταποκρίθηκαν στο συγκεκριμένο κάλεσμα; Τόσοι, ώστε θα έπρεπε κανονικά να γίνει υποχρεωτική η επιστροφή των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στα θρανία για να μάθουν πως να χρησιμοποιούν σωστά το πρώτο πληθυντικό («Συμμετέχουμε»).

Συγκεκριμένα, από τους 71.362 καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας, στη στάση εργασίας που προκήρυξε την περασμένη Παρασκευή η ΟΛΜΕ συμμετείχαν μόλις 83, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας myschool. Το ποσοστό συμμετοχής, δηλαδή ήταν 0,11% - ή αλλιώς, το 99,89% των καθηγητών έγραψε στα παλιά του υποδήματα την απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τα αγωνιστικά μας βήματα», γράφει η ίδια ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. Ας ρίξουν και καμιά ματιά πίσω τους εκεί στο προεδρείο της ΟΛΜΕ, γιατί δεν τους ακολουθεί κανείς στα βήματά τους αυτά…