Την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη, ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικοί και Αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές».

Η αναρχική ομάδα ανήρτησε κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, συνοδευόμενο από φωτογραφίες του χώρου μετά την επίθεση.

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, γνωστοποιεί την απαίτηση των υπογραφόντων για «τη διακοπή οποιασδήποτε εμπλοκής του ΕΜΠ στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, στην έρευνα για το Στρατό, την Αστυνομία, τα σύνορα, τη λεηλασία της πόλης και της φύσης».

Γίνεται παράλληλα κάλεσμα προς τους μαθητές- τριες, φοιτητές- τριες, άνεργους, εργαζομένους, ντόπιους και μετανάστ(ρι)ες για «επίθεση στο Κράτος, το Κεφάλαιο και διάλυση του κόσμου της εκμετάλλευσης και της υποταγής».

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της τόσο η Πρυτανεία του ΕΜΠ, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 9/10 ομάδα ατόμων εισέβαλε ξαφνικά στο γραφείο του πρύτανη και προκάλεσε φθορές. Ειδικότερα, πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο γραφείο και προπηλάκισαν τον πρύτανη. Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

foto-epithesi-emp
k