Την παραίτησή του από μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν για λόγους συνείδησης υπέβαλε και επισήμως ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής. Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός βουλευτής έχει ενημερώσει το κόμμα για τις προθέσεις του από την 30η Σεπτεμβρίου.

Ο κ Μπογδάνος σημειώνει πώς τα πρόσφατα γεγονότα στον Καύκασο με τις επιθέσεις Αζέρων στους Αρμένιους καθιστούν μη επιθυμητή την συμμετοχή του στην αρμόδια επιτροπή.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησής του:

«Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Έχοντας εκφράσει την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν ήδη από την Τετάρτη 30 Σεπτέμβριου στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δια της παρούσης σας ενημερώνω επισήμως για την επιθυμία μου, για λόγους συνειδήσεως και εντιμότητος, να παραιτηθώ από μέλος της εν λόγω Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

Τα τελευταία γεγονότα στον Καύκασο δυναμιτίζουν την αποστολή Ομάδας Φιλίας με ένα κράτος που κινείται επιθετικά έναντι τρίτων στην περιοχή μας, συμπαρασύροντας σε ακόμη μία επεκτατική και αναθεωρητική σύρραξη την ασταθή γείτονα, Τουρκία. Οι δε παραδοσιακά στενοί δεσμοί των Ελλήνων με το έθνος των Αρμενίων, που δέχεται επίθεση, καθιστούν την αμεροληψία σχεδόν αδύνατη.

Ως εκ των παραπάνω, προκρίνεται ως επιθυμητή η μη περαιτέρω συμμετοχή μου στην ομάδα.

Με σεβασμό,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος. 


Δείτε την ανάρτηση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος