Δυναμική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί η ΔΑΚΕ αναφέροντας για τα μέλη της οργάνωσης που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες ότι «δεν είναι αθώοι» και πως «η θέση τους είναι στη φυλακή».


Το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι σφοδροί πολέμιοι της ειδεχθούς ιδεολογίας του φασισμού


Η γαλάζια παράταξη των εργαζόμενων αναφέρει ότι «πρόκειται για ανθελληνικό και αντιπατριωτικό νεοναζιστικό μόρφωμα που υπό το μανδύα πολιτικού-κοινοβουλευτικού κόμματος λειτουργούσε με τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου». Και συνεχίζει: «Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι σφοδροί πολέμιοι τόσο της ειδεχθούς ιδεολογίας του φασισμού, όσο και της ξεκάθαρα εγκληματικής φυσιογνωμίας της Χρυσής Αυγής».

Σχετικώς δε με τη δίκη και τη σημερινή ετυμηγορία, σημειώνει: «Η δίκη αυτή είναι μια δίκη ορόσημο στην ιστορίας της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και πρέπει να μετατραπεί σε κρυστάλλινη νίκη της Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οπλίσει ξανά την αυτοπεποίθηση και τα χέρια των ταγμάτων εφόδου.

Η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και απόλυτη. Είναι αυταπάτη, όμως, να θεωρήσουμε και να επαναπαυτούμε ότι με μια δικαστική απόφαση μπορούμε να εξαφανίσουμε ως δια μαγείας το «αυγό του φιδιού». Ο ξεριζωμός του φασισμού θέλει δουλειά πολλή… ώστε να αμβλυνθούν και να εκλείψουν οι γενεσιουργές του αιτίες που μέσα στην 10ετη κρίση διογκώθηκαν. Τα Συνδικάτα βρίσκονται και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα».