Νέο μήνυμα έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσα από το νοσοκομείο, σε μια στιγμή που οι αντικρουόμενες δηλώσεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του αμερικανού προέδρου προκαλούν σύγχυση και εντείνουν την ανησυχία.
Με βιντεοσκοπημένο βίντεο μέσα από το γραφείο του στην προεδρική σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου που έδωσε στη δημοσιότητα, ενημερώνει πως «νιώθει πολύ καλύτερα».

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Σπύρος Μεζίτης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλογων Αμερικής-Καναδά σημείωσε πως o Τραμπ έστειλε το μήνυμα πως οι επόμενες 48-72 ώρες θα είναι κρίσιμες και πως συνεχίζει ως πρόεδρος τα καθήκοντά του.

Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται υπάρχουν οι καλύτερες θεραπείες, ενώ ορισμένες θεραπείες που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ είναι πειραματικές. Ο κ. Μεζίτης έκανε μάλιστα έναν παραλληλισμό με την αρχαία Ελλάδα – «είναι σαν να πήγε ο Περικλής στο Ασκληπιείο στην Κω».

Εμφανισιακά ο Τραμπ παρουσιάζεται καταβεβλημένος, ενώ δύο στοιχεία σημαντικά είναι η παχυσαρκία και η ηλικία του, που ανεβάζουν το ρίσκο όσων προσβάλονται από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μεζίτης αναφέρθηκε τέλος στη θεραπεία του κοκτέιλ αντισωμάτων για την οποία υπεύθυνη είναι ομογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση. «Αν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό θα είναι μεγάλη νίκη για την ιατρική και τον ελληνισμό» υπογράμμισε ο Έλληνας γιατρός.