Ένα χάος επικρατεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΚΑΤ έπειτα από την είδηση πως ένας τραυματιοφορέας χειρουργείων είναι θετικός στον κοροναϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, εκτός από τον ίδιο και ελάχιστους ακόμη τραυματιοφορείς που δούλευαν μαζί στη βάρδια κανείς άλλος από το προσωπικό του νοσοκομείου δεν έχει μπει σε καραντίνα.

Όποιος είχε έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο οικειοθελώς – και όχι στο πλαίσιο μιας σοβαρής ιχνηλάτησης – έκανε το τεστ του κοροναϊού στο αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό που πραγματοποιούσε τα σχετικά τεστ συνέστησε στους υπαλλήλους που είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή (π.χ. μία νοσηλεύτρια κατά τη διάρκεια του διαλλείματος τους) να παραμείνει σε καραντίνα για 7 ημέρες.

Όταν όμως, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν προσωπικό και ασθενείς,  ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων είπαν πως δεν υπάρχει δυνατότητα να λείψει όλο αυτό το προσωπικό από το νοσοκομείο και πως πρέπει να επιστρέψουν κανονικά στις υπηρεσίες τους, απλώς να φοράνε μάσκα(!)

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χώροι των χειρουργείων να επικρατεί ένας πανικός με τους γιατρούς σε πολλές περιπτώσεις να μεταφέρουν μόνοι τους τα περιστατικά που θα χειρουργούνταν.

Τέλος το εντυπωσιακό είναι πως αν και ο τραυματιοφορέας επισκέπτεται όλους τους χώρους του νοσοκομείου, δεν έχει γίνει κανενός είδους απολύμανση στο κτίριο.

Η απολύμανση έχει προγραμματιστεί σε… δύο δόσεις και θα ξεκινήσει 48 ώρες μετά την είδηση του κρούσματος μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικότερα η πρώτη φάση της απολύμανσης θα γίνει σήμερα Σάββατο στον έναν όροφο των χειρουργείων και θα λειτουργεί ο άλλος και την Κυριακή τα χειρουργεία θα μεταφερθούν στον καθαρό χώρο προκειμένου να απολυμανθεί ο άλλος όροφος.

Λίγες ώρες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του parapolitika.gr το υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε θετικός στον κορονοϊό SARS-CoV-2 τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και ξεκίνησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ

Τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β' ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα.

Λήφθηκαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων)

Θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου

Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης