«Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον Σωτήρη», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όταν κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, ρωτήθηκε σχετικά με την «απουσία» του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ο κ Τσιόδρας είναι παρών, επικεντρώνεται ωστόσο περισσότερο στο επιστημονικό, επιδημιολογικό κομμάτι, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε κάθε κρούσμα υπερμετάδοσης εκείνος και ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφτηκαν μαζί το σημείο, όπως έγινε πριν δυο ημέρες στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα. 

Είμαστε μια οικογένεια, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει επιλέξει όταν χρειάζεται να δίνει το παρών. Ο υφυπουργός σημείωσε πως τα ρεπορτάζ που αναφέρονται σε διαφωνίες του λοιμωξιολόγου ή άλλων υπουργών με την σχεδιαζόμενη πολιτική δεν έχουν πραγματική βάση.

 Είπε μάλιστα πως όλοι τους είναι μια ομάδα με κοινό σκοπό. «Είμαστε μια οικογένεια και σε αυτή την οικογένεια μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» σημείωσε και τόνισε πως το ζήτημα είναι όμως μέσα από τον διάλογο να παράγεται αποτέλεσμα.

 «Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον Σωτήρη Τσιόδρα»

«Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον Σωτήρη σε σχέση με όλα έχουν αποφασιστεί. Δουλεύει αδιάκοπα και ακόμη περισσότερο αυτή τη στιγμή από την περίοδο των ενημερώσεων» είπε κλείνοντας την απάντησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 Για το ίδιο θέμα όμως τοποθετήθηκε και ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης: «Ο κ. Τσιόδρας είναι στις τακτικές συσκέψεις με τον πρωθυπουργό. Τον περισσότερο χρόνο του τον περνά στο υπουργείο υγείας. Έρχεται μαζί μας το πρωί και φεύγει μαζί μας το βράδυ».

 Κλείνοντας το ζήτημα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης υποστήριξε επίσης πως το περιεχόμενο της ενημέρωσης κάθε Τρίτη και Παρασκευή συζητείται με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος και είναι ενήμερος.