«Η ΟΛΜΕ λέει ανοιχτά σχολεία και ασφαλή σχολεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος, τονίζοντας ότι «αν δοθεί στα παιδιά η αίσθηση ότι το σχολείο είναι ασφαλές τα παιδιά θα μπούνε μέσα πάλι».

Με αφορμή τις καταλήψεις τα σχολεία, ο κ. Τσούχλος σημείωσε ότι «πρέπει να πεισθεί η υπουργός ότι στα σχολεία που υπάρχουν λιγότερα τμήματα και περισσότερες αίθουσες να τις ανοίξει αυτές τις αίθουσες».

«Υπάρχουν αρκετά σχολεία τα οποία κάνουν καταλήψεις για αυτό το λόγο δηλαδή αν τους έδινε αυτή τη διαφυγή νομίζουμε ότι το θέμα της κατάληψης σε αυτά τα σχολεία, θα έληγε. Στα άλλα σχολεία υπάρχει μια πρόταση, να γίνονται τα μαθήματα σε δύο κύκλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και αυτή είναι μια σωστή πρόταση και παράλληλα θα πρέπει να γίνουν και τα τεστ τουλάχιστον στους εκπαιδευτικούς που είναι στα σχολεία που έχουνε κλείσει είτε σαν τμήματα είτε ολικά. Είναι γύρω στα 1.500 τεστ μπορούν να γίνουν αυτά τα τεστ», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουμε ζητήσει από την κα υπουργό σαν ΟΛΜΕ μια συνάντηση, ας μας τη δώσει έστω και την 16ημέρα», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Η υπουργός να κάνει βήματα. Εγώ πρότεινα κάποια απλά βήματα αν τα κάνει αυτά η κατάσταση θα αλλάξει αν δεν τα κάνει η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η ΟΛΜΕ θα συμβάλει θετικά στην επίλυση του προβλήματος φτάνει να μπει μέσα στο πρόβλημα συζητώντας με την υπουργό», διευκρίνισε ο κ. Τσούχλος.

«Τα παιδιά πρέπει να τα έχουμε κοντά μας, δεν μπορεί να γίνουμε εμείς εχθροί των παιδιών. Δεν μπορεί εγώ να καταδίδω τα παιδιά, να τα παρακολουθώ, να τα ανακρίνω, να τα’ αστυνομεύω. Εγώ πρέπει αντίθετα να τα αγκαλιάσω, να βοηθήσω στη λύση των προβλημάτων ώστε να ανοίξουν τα σχολεία, να προχωρήσει και η εκπαίδευση», επισήμανε.