Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η φωτιά στη Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου στο Έβρο, που κατακαίει δασικές εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στόχος των πυροσβεστών είναι να μην περάσει στο στενό πυρήνα του δάσους, σύμφωνα με το e-evros.gr, όπου συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης).

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πολύ μεγάλες: 119 πυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται να κάνουν ρίψεις και εναέρια μέσα.

Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες που έχουν τυλίξει την περιοχή.





Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους πυροσβέστες καθώς το σημείο είναι δύσβατο και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.


«Είναι μία δύσκολη νύχτα, έχουμε ανεξέλεγκτο μέτωπο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην προφύλαξη του πυρήνα του δάσους του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς. Εκεί έχουμε εστίες. Έρχονται πυροσβέστες και από άλλες περιοχές» είπε ο αντιπεριφειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.


To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.



To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.