Συνολικά 17 σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξ αιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, 7 εκ των οποίων στην Αττική, σύμφωνα με τα ανανεωμένα δεδομένα του υπουργείου Παιδείας.

Τέσσερα σχολεία έχουν κλείσει στα Τρίκαλα, τρία στη Θήβα και δύο στη Χαλκίδα. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται και ένα σχολείο της Καλαμπάκας, έπειτα από εντοπισμό κρούσματος κοροναϊού.

 Επιπλέον, 25 τάξεις έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καθώς επίσης και 172 μεμονωμένα τμήματα, έπειτα από εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε ολόκληρη την επικράτεια.

Συνολικά τα σχολεία όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κοροναϊού, είτε οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας όλου του συγκροτήματος, είτε αυτό αφορά τμήματα έχουν ξεπεράσει τα 200.

 Άδειες ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που φοιτούν στα σχολεία αυτά

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του ανακοινώνει τον τρόπου που θα διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς αυτών των παιδιών. Μετά από ανάλογη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας ορίζει ότι ο εργαζόμενος γονέας ενημερώνει τον εργοδότη προσκομίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσο, σχετική βεβαίωση από την οικεία σχολική μονάδα ή μονάδα φροντίδας του παιδιού ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία συνολικά της δομής ή τμήματος αυτής.

 Στην βεβαίωση αναφέρεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας της εξαιτίας του οποίου έχει συσταθεί αρμοδίως στα παιδιά ή και στους γονείς αυτών κατ' οίκον παραμονή.