Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ιατρός που εργάζεται στο ΑΧΕΠΑ,  η 40χρονη αναισθησιολόγος, Χρύσα Πουρτζιτάκη.

Καθημερινά πασχίζει να κάνει πράξη την τελευταία κουβέντα των διασωληνωμένων ασθενών με κοροναϊό, αλλά όσο και να μάχεται, ο αγώνας με τον ιό είναι πολλές φορές άνισος.


«Κάντε με καλά» οι τελευταίες λέξεις τους

«Η εικόνα των αρρώστων λίγο πριν τους κοιμήσουμε και τους διασωληνώσουμε. Ο φόβος στα μάτια τους ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία στιγμή που μιλάνε με ανθρώπους. Η τελευταία τους κουβέντα ήταν ”κάντε με καλά”. Υπάρχουν ασθενείς που έφυγαν και μας συγκλόνισαν. Ήταν σαν έχουμε αρρωστήσει εμείς οι ίδιοι γιατί τους χάσαμε πολύ γρήγορα και νέους», λέει στην εκπομπή Live News του Mega.

Μια ανάρτηση της Χρύσας Πουρζιτάκης, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες για την επικινδυνότητα της νόσου, προκάλεσε την αντίδραση των αρνητών του κορωνοϊού που της έστειλαν ακόμα και υβριστικά μηνύματα λέγοντάς της ακόμα και πως είναι ηθοποιός.

Με 48 άτομα να νοσούν από κορωνοϊό διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, η 40χρονη γιατρός και οι συνάδελφοί της διακινδυνεύον καθημερινά τη ζωή τους και αναμετρώνται με τους ίδιους τους εαυτούς.

Τα χέρια όλων σκασμένα από τα γάντια και τα αντισηπτικά, τα πρόσωπα τους πρησμένα και κόκκινα από την πολύωρη χρήση της μάσκας, αλλά η πιο δύσκολη στιγμή της ημέρας είναι η απώλεια ενός ασθενούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο