Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας πάνω από 350 κρούσματα του κοροναϊού, όπου στο «κόκκινο» βρίσκονται για μια ακόμη φορά αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 269 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν συνολικά τη χθεσινή ημέρα, τα περισσότερα, συγκεκριμένα τα 197 κρούσματα, καταγράφηκαν στην περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονταν με γνωστές συρροές. 

Rapid test στο κέντρο της Αθήνας

Ιδιαιτέρως αποτελεσματικά αποδεικνύονται τα rapid test που γίνονται στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που οργώνουν τις γειτονιές.

Άτομα που δεν είχαν συμπτώματα διαπιστώνουν ότι πάσχουν από τον ιό και μπαίνουν σε καραντίνα προκειμένου να μην τον διασπείρουν στους οικείους τους και στην υπόλοιπη κοινότητα. Μάλιστα, ήδη έχουν οριστεί και τα επόμενα σημεία όπου θα βρίσκονται οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο 40χρονος Μίλαν από το Μπαγκλαντές έμαθε πως δυο φίλοι του που έκαναν rapid test σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας βγήκαν θετικοί στον ιό.

Σήμερα, έσπευσε και εκείνος. Το αποτέλεσμα ήταν και για αυτόν θετικό. Άμεσα οι υπεύθυνοι τον έστειλαν σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο εντός 24 ωρών το ίδιο τεστ θα δείξει μέσω μοριακού ελέγχου εάν το αποτέλεσμα είναι σωστό.

Πάνω από 1.000 τεστ σε λίγες ώρες 

Τα μαζικά γρήγορα τεστ οδήγησαν πάνω από 1.000 κατοίκους του κέντρου της Αθήνας να σπεύσουν να ελεγχθούν για κοροναϊό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος.

Τα rapid test θα συνεχιστούν όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Αύριο το ραντεβού των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ με τους πολίτες είναι στις 10 πρωί στην πλατεία Κυψέλης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega