Την δική του απάντηση στα πυρά της αντιπολίτευσης σχετικά με το λάθος που σημειώθηκε στην κοινή ανακοίνωση Ελλάδος – ΗΠΑ και την αναφορά σε «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημειώνεται ότι προκλήθηκα αντιδράσεις  με αφορμή την εκ νέου αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών της κοινής διακήρυξης Ελλάδας – ΗΠΑ, απ’ όπου απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική», από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε λόγο για αβλεψία.

 «Σε πολλές περιπτώσεις σε τέτοιου είδους κείμενα δεν είναι σπάνιο να υπάρχει μια ορθή επανάληψη. Υπήρξε μια αβλεψία η οποία διορθώθηκε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό είναι το τελικό κείμενο. Γι’ αυτό δεν πρέπει πολλές φορές να βιαζόμαστε. (…) Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν χρειάζεται να του δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία».

 Σχολιάζοντας την συμφωνία καθ’ αυτή, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «μια σημαντική συμφωνία που είχαμε προσπαθήσει ως αντιπολίτευση να αποτρέψουμε. Τώρα, κάνουμε ό,τι πρέπει για να προχωρήσει η υλοποίησή της που δεν θα είναι προβληματικός προς τις εμπλεκόμενες πλευρές».