Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση έγινε 23 χλμ νότιο-νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και είχε εστιακό βάθος 17,5 χλμ.

ukky


Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολόγισε τη δόνηση στα 4,7 Ρίχτερ, 23 χλμ ανατολικά από τις Συκιές στη Θεσσαλονίκη και με βάθος 14 χλμ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στις 21:39 σε θαλάσσιο χώρο κοντά στο Άγιο Όρος σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακολούθησε και δεύτερη δόνηση 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή 22 χλμ νοτιοδυτικά του Άθωνα και είχε εστιακό βάθος 17,5 χιλιόμετρα. Κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές έδειξε ένα στιγμιότυπο για το τι γινόταν στις 1:50 εντός του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.