Πιο καθαρή και περισσότερο ασφαλής υγειονομικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της είναι, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, η περιοχή των Κάτω Πατησίων, μετά την κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης, που έκαναν συνεργεία του.

Εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης την ξεκίνησαν στις 7 το πρωί. Έπλυναν, καθάρισαν κι απολύμαναν σχολαστικά δρόμους, πεζοδρόμια κι άλλα πολυσύχναστα σημεία της πυκνοκατοικημένης περιοχής που τις καθημερινές δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσο μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις λόγω επιβαρυμένης κυκλοφορίας.

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του τμήματος οδοκαθαρισμού, χρησιμοποιώντας περίπου 20 μηχανήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης (μεγάλα και μικρά πλυστικά, σάρωθρα, υδροφόρες).

Η δημοτική Αρχή σημειώνει πως οι καθημερινές, μαζικές πλύσεις κι απολυμάνσεις έχουν εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. «Η πόλη καθαρίζεται με όλο και πιο τακτικούς και υψηλής έντασης ρυθμούς, ενώ παράλληλα οι απολυμάνσεις γίνονται πολύτιμο όπλο απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού» τονίζει.

«Οι Κυριακές της καθαριότητας, μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Αθήνας, αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά, τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στην 5η Δημοτική Κοινότητα ήταν:

Υδροσάρωση - απολύμανση:

Καυτατζόγλου
Ράλλη (από Καυτατζόγλου έως Χάνσεν)
Σαρανταπόρου
Τσίλλερ (από Ιωνίας έως Σαρανταπόρου)
Ιωνίας (από Καραβία έως Χαλκίδος)
Σερίφου και Σίφνου (από Πατησίων έως Αχαρνών)
Νικοπόλεως (από Πατησίων έως Αιλιανού)
Προμηθέως (από Πατησίων έως Αχαρνών)
Νεϊγύ (από Πατησίων έως Ιωνίας)
Χρ. Σμύρνης (Από Καυτατζόγλου έως Ιωνίας)
Θεοτοκόπουλου (από Καυτατζόγλου έως Σαρανταπόρου)
Αγίου Λουκά
Επιδάμνου
Αχαρνών (από Νικοπόλεως έως Καραβία)
Ηλ. Ζερβού (από Καυτατζόγλου έως Σαρανταπόρου)
Ταϋγέτου

Πλύσιμο-απολύμανση με υδροφόρες:

Πατησίων (από Νικοπόλεως έως Αγίας Λαύρας)
Χαλκίδος
Αχαρνών
Πατησίων
Γαλατσίου

Πλύσιμο με βούρτσα:

Πλατεία Σπανούδη (Οσία Ξένη)
Αχαρνών (από Νικοπόλεως έως Καραβία).

Την επόμενη Κυριακή ανάλογη δράση έχει σχεδιαστεί να γίνει στα Θυμαράκια στην 4η Δημοτική Κοινότητα.