Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή των Γιώργου Νόκου, Δημήτρη Κουνιά και Θανάση Φουσκίδη μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε τα εξής: 

  • Σε σχέση με το κίνημα των αρνητών της μάσκας, τόνισε πως επιχειρείται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κίνημα κατά της μάσκας, υπογραμίζοντας πως οι πολίτες κατά συντριπτική πλειοψηφία πείθονται για την αναγκαιότητα της χρήσης της  , ενώ εκείνοι που υποκινούν σε τέτοιες ενέργειες είναι ανεύθυνοι προς την κοινωνία συνολικά.

  • Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς και τις κυρώσεις που υφίστανται οι παραβάτες, έκανε σαφές πως υπάρχει μία κλίμακα στο επίπεδο της παράβασης. Ειδικότερα, είπε πως μία απλή παράβαση μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις ενδεδειγμένες κυρώσεις, αλλά περιπτώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σύμφωνα με τις αντίστοιχες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. 

  • Τέλος, διευκρίνισε πως δημιουργείται μία ψευδαίσθηση που οδηγεί στην εντύπωση γενικότερης απαγόρευσης της κίνησης. Ανέφερε συγκεκριμένα πως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση στο να πάει κάποιος σε πλατεία ή να βρίσκεται σε μία ομάδα των 9 ατόμων, αλλά η σημασία βρίσκεται στο να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα, αναφέροντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις του πως μπορεί κάποιος να κινηθεί σε ένα δημόσιο χώρο, σε πλατεία, σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.