Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας αναφορικά με τους ελέγχους για κοροναϊό που πραγματοποιήθηκαν σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ήταν δικαιούχοι εισόδου στη νέα δομή φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020  κλιμάκια του Οργανισμού επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2.

Στη δομή του Καρά Τεπέ έχουν εντοπιστεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα που ανευρέθηκαν στους ελέγχους στο ΚΥΤ θα περιληφθούν στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.