Τρεις νεκρούς και τεράστιες υλικές καταστροφές άφησε πίσω του ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός» σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Καρδίτσα, Φάρσαλα, αλλά και Κρήτη.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο, ίσως από κάθε άλλη, από τον καταστροφικό κυκλώνα είναι η Καρδίτσα, καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή ενώ σχεδόν όλη η πόλη καλύφθηκε με νερό.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες εντοπισμού της 43χρονης που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια. Ακόμα αγνοείται βοσκός στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Σήμερα, συνεχίστηκε η αγωνιώδης προσπάθεια για τον εντοπισμό της 43χρονης, με 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ να επιχειρούν στην περιοχή. Στις έρευνες συμμετέχουν και εθελοντές.

Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική δίνει αγώνα για απεγκλωβίσει τα 40 άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Οξυά Καρδίτσας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μπει ή να βγει από το χωριό λόγω των καταστροφών.

Ακόμη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου, εκκενώνεται η κοινότητα Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα, καθώς η άνοδος της στάθμης των ποταμών συνεχίστηκε και έτσι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, πλέον γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για να συντονιστεί η εκκένωση σωστά.

Τρεις νεκροί από τον φονικό κυκλώνα

Χθες, μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, αποτέλεσε το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας στην Ελλάδα, ενώ στην Καρδίτσα βρέθηκε νεκρός ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής.

Τελευταίος χρονικά θάνατος ήταν αυτός του 62χρονου που αγνοούνταν χθες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού τους το χωριό Καστανιά της Καρδίτσας και τον καταπλάκωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κατάφερε και απεγκλωβίστηκε πριν φτάσει η πυροσβεστική. Δυστυχώς δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον άνδρα.