Από το βράδυ της Πέμπτης η κακοκαιρία «Ιανός» κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές της χώρας, κύριώς στη Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο του κυκλώνα είναι τα νησιά του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος.

Γι' αυτό και κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν τα νησιά.

Κλειστές θα μείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων και στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, ενώ όλοι οι δήμοι, εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα, όπως οι δήμοι Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας και Γορτυνίας. Η απόφαση αφορά και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τις δομές των ΚΔΑΠ.

Κλειστα, με ανακοίνωσή τους, θα παραμείνουν τα σχολεια στους δήμους Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας (Αργολίδα), Νεμέας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βέλου-Βόχας, Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Κορινθία).

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου που ελήφθη πριν από λίγο, θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Νομό, για την προστασία των παιδιών από το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.