Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους άνεμους «δίνει» αυτή την ώρα στα νησιά του Ιονίου αλλά και στην Ηλεία και τη Μεσσηνία ο «Ιανός».

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των φαινομένων μέσα στις επόμενες ώρες και γι αυτό το λόγο ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή.



Από την ένταση των ανέμων έχουν προκληθεί ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ και υπάρχουν διακοπές ρεύματος κυρίως στη Ζάκυνθο αλλά και σε άλλες περιοχές που «χτυπά» ο μεσογειακός τυφώνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα δεν υπήρχαν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από περιορισμένου αριθμού ειδοποιήσεις για κοπές δέντρων στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για το υπόλοιπο της νύχτας, είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Παράλληλα, την τελευταία ώρα αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων και στην Αττική ενώ σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, και ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστεια, ήδη έχει ξεκινήσει να βρέχει.