Με μεταγωγή μεταφέρθηκαν χθες στην Αθήνα 58 μετανάστες, έπειτα από την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

 Και οι 58 είναι Πακιστανικής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι 50 από τους 58 που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προέκυψαν από την εν λόγω επιχείρηση ενώ τα υπόλοιπα οχτώ ήρθαν από τα Χανιά και είναι παλιές συλλήψεις.

Οι προσαγωγές που έγιναν τελικά ήταν 105 και από αυτούς που δεν έφυγαν στην Αθήνα, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κάποιοι κρατούνται ακόμα στα πλαίσια εξακρίβωσης των εγγράφων τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι στοχευμένες ενέργειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε χτες στο τοπικό site  neakriti.gr ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, για τους μετανάστες θα ξεκινήσουν διαδικασίες απέλασης τους.

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε επίσης πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, έγινε στις Μοίρες και το Τυμπάκι, ξεκίνησε τα ξημερώματα, περίπου στις 5:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Πραγματοποποιήθηκε στοχευμένα, δηλάδη σε σπίτια, πλατείες και στέκια των μεταναστών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εικόνα του αριθμού των μεταναστών που ζουν στον Δήμο Φαιστού, απάντησε πως με υπολογισμούς που δεν μπορούν να είναι απολύτως ακριβείς, υπολογίζονται 3.000 – 3.500 μετανάστες εκ των οποίων το 90% είναι πακιστανικής καταγωγής.

Ειδικότερα, στις Μοίρες υπάρχουν περίπου 400 άτομα και στο Τυμπάκι 2.500, ενώ μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται και στα γύρω χωριά.