Την ευθύνη για το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών σχετικά με την προμήθεια των μασκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της χώρας μας είχε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με το υπουργείο Εσωτερικών να χορηγεί το απαραίτητο κονδύλι και το υπουργείο Υγείας να διαβιβάζει απλώς τις σχετικές προδιαγραφές για την κατασκευή τους, όπως αυτές οι προδιαγραφές έχουν διατυπωθεί διεθνώς.

Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων σήμερα το απόγευμα οι υφυπουργοί Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, κατά τη διάρκεια της τακτικής, δισεβδομαδιαίας επίσημης ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές απαντήσεις των δύο υφυπουργών για το θέμα έχουν ως εξής:

«Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Νομίζω την ευθύνη των διαγωνιστικών διαδικασιών την είχε η ΚΕΔΕ και ο μηχανισμός του Υπουργείου Εσωτερικών.
Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Ακριβώς. Ο φορέας διενέργειας του διαγωνισμού ήταν η ΚΕΔΕ. Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα σχετικά κονδύλια. Επαναλαμβάνω ότι το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε τις σχετικές προδιαγραφές στην αρμόδια αρχή διενέργειας του διαγωνισμού».