Την άσκηση συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ «STOLEN CERBERUS» παρακολούθησαν την Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη άσκηση αφορά στη διμερή εκπαίδευση σε αντικείμενα ρίψεων προσωπικού και εφοδίων στην ξηρά και στη θάλασσα, πτήσης χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών, και διαρκεί από την 8 έως την 20 Σεπτεμβρίου 2020. Στη δραστηριότητα συμμετέχει προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των δύο χωρών, ένα C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία C-130J και ένα C-21 της Αεροπορίας των ΗΠΑ και η εκπαίδευση υλοποιείται σε ζώνες ρίψεως της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα πολεκιμκά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον αττικό ουρανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επιβιβάστηκαν σε Α/Φ C-130J της Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο συμμετείχε σε σχηματισμό αποτελούμενο από άλλα δύο Αμερικανικά αεροσκάφη ιδίου τύπου και ένα Ελληνικό C-130H, που πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων και χαμηλή διέλευση άνωθεν του λεκανοπεδίου Αττικής.