«Δεν υπάρχουν τραυματίες, θύματα ή αγνοούμενοι», ξεκαθάρισε ο κ. Μηταράκης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού κλιμακίου που μετέβη στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη δομή της Μόριας.

Ο κ. Μηταράκης περιγράφοντας την κατάσταση στη Μόρια αναφέρθηκε στα γεγονότα που ακολούθησαν της πυρκαγιάς, τονίζοντας την  άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή.

Σημείωσε ότι διασφαλίστηκε η ζωή και η ακεραιότητα όλων των φιλοξενούμενων στη δομή, κατά την οποία καταστράφηκαν εγκαταστάσεις φιλοξενίας και υπηρεσιών που παρείχαν στους φιλοξενούμενους.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ υπογράμμισε ότι «προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των κατοίκων της Λέσβου και των αιτούντων άσυλο.

Τόνισε παράλληλα ότι «φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα γίνουν δεκτά».

Αναφερόμενος στην αποσυμφόρηση των νησιών σημείωσε ότι από την αρχή του έτους έχουν φύγει από την Λέσβο 13.000 μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, θα μετεγκατασταθούν όλοι οι φιλοξενούμενοι σε σκηνές, ενώ σημείωσε ότι ισχυρή δύναμη αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται έξω από την Μυτιλήνη προκειμένου να αποτραπεί τυχόν κύμα φιλοξενούμενων της δομής που θα θελήσουν να περάσουν στον αστικό ιστό.

Οι πλέον ευάλωτοι, περί τα 1.000 άτομα, θα μείνουν σε πλοίο που παρέχει δωρεάν η εταιρεία Blue Star. Από αύριο θα καταπλεύσουν δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού ενώ για τους υπόλοιπους θα αξιοποιηθούν σκηνές στη Λέσβο. Επίσης, σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού.